TopRecepty.cz

Hruškovník - moučník plný hrušek


Hruškovník - moučník plný hrušek

Suroviny

Těsto:
140 g másla
100 g třtinového cukru
2 vejce
225 g hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva
1 lžička koření do perníku
3 lžíce mléka
500 g hrušek (oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kostičky)
Drobenka:
50 g mletých mandlí
50 g hladké mouky
25 g třtinového cukru
25 g másla

Postup

Máslo s cukrem vyšleháme do světlé pěny a postupně přidáváme po jednom vejce. Přisypeme mouku, kypřící prášek, koření, vlijeme mléko a nakonec vmícháme pokrájené hrušky. Těsto přesuneme na menší plech vyložený pečícím papírem, povrch uhladíme a posypeme drobenkou zpracovanou ze zbylých ingrediencí. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut, zkoušíme zapíchnutou špejlí.

Poznámka

Inspirace: Apetit 2/2014

autor Autor: zizalka
Datum vložení Datum vložení: 18.09.2014 21:12

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz