TopRecepty.cz

Základní smetanová zmrzlina


Základní smetanová zmrzlina

Suroviny

1/2 l smetany
5 žloutků
120 g pískového cukru

Postup

Ve smetaně rozmícháme žloutky a cukr, vložíme i s miskou do vodní lázně a za stálého míchání zahříváme těsně k bodu varu, déle ne, srazily by se žloutky.Necháme vychladnout, občas zamícháme. Pak vložíme dobře zakryté důkladně vychladit do ledničky, nejlépe do druhého dne. Vložíme do strojku a zmrazíme.Tato zmrzlina zná spoustu variant:Vanilková: spolu s mlékem, žloutky a cukrem zahříváme i 1/2 - 1 lusk vanilky, který rozpůlíme a vyškrábneme dužninu do mléka, ale obal lusku přihodíme též. Před zmrazením přecedíme. Vanilkový cukr lze použít též, ale není to "ono".Čokoládová: do základu přimícháme 100 g rozpuštěné vlažné hořké čokolády.Kakaová: do horkého základu rozmícháme vrchovatou lžíci kvalitního kakaového prášku.Kávová: do horkého základu přidáme lžíci kávy, může být i rozpustná.Oříšková: oříšky opražíme, vymneme ze slupek a jemně nastrouháme. Přidáme do základu.Ovocná smetanová: část smetany nahradíme čerstvým ovocným protlakem (jahody, maliny,...), před mražením ještě vmícháme kousky ovoce.

Poznámka

Sami jistě přijdete na další chuťové variace

autor Autor: zizala (Jaroslava Oumarová)
Datum vložení Datum vložení: 18.03.2009 18:43

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2022 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz