TopRecepty.cz

Chonek lejkech (medovník)


Chonek lejkech (medovník)

Suroviny

350 g hladké mouky
200 g cukru
10 vajec
1/2 prášku do pečiva
200 g medu

Postup

Nedávno mě najednou popadla naprosto neodolatelná chuť na něco sladkého a přemýšlela jsem, co upeču, aby to bylo nenáročné na suroviny a zvládla to z toho, co dům dá. Vzpomněla jsem si, že jsme si jako malá holka opsala od tety z judejské kuchařky recept na medovník. Jedná se o úplně jednoduchou buchtu, kterou vylijete dle receptu do dortové formy, já ji nalila na plech. Po prvním ochutnání jsem byla zklamaná. Buchta byla sice krásně nadýchaná a heboučká, ale připadala mi dost suchá. Ovšem na druhý den krásně zvláčněla a já se jí mohla užrat (promiňte mi ten výraz). Proto jsem se rozhodla, že se s vámi o recept podělím. Tady je:

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, přidáme žloutky a dál šleháme. Za stálého míchání přidáváme mouku a prášek do pečiva. Nakonec přidáme rozpuštěný ale vychladlý med. Hmotu dáme do vymaštěné dortové formy (já ji vylila na plech) na pečící papír. Pečeme při teplotě 200°C asi 40 minut.

Poznámka

Doporučuji si dát ke kousku medovníku skleničku mléka :o)
Dobrou chuť!

autor Autor: Tabita
Datum vložení Datum vložení: 11.03.2015 11:08

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz