TopRecepty.cz

Svatební koláčky bez droždí


Svatební koláčky bez droždí

Suroviny

35 dkg hladké mouky
10 dkg másla (Hery)
10 dkg cukru
2 celá vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
100 ml šlehačky
špetka soli
2 lžíce rumu

Postup

Utřeme máslo, cukr a vejce, přidáme mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr, sůl a rum a šlehačku. Na vále pak vypracujeme těsto, až je pěkně vláčné a nelepí se a hned můžeme vyválet placku asi tak 1/2 cm silnou a vykrajujeme kolečka. Přendáváme je na pečící papír. Vytlačíme střed, okraje potřeme žloutkem (malinko ředím mlékem). Naplníme nádivkou pomocí cukrářské zdobičky nebo pytlíku a dáme péci. Po upečení natíráme každý koláček nerozpuštěným, ale hodně povoleným a rozšlehaným máslem s rumem a obrátíme do prosátého moučkového cukru.

Poznámka

Vejce s cukrem a změklým máslem a následně šlehačku jsem zadělala elektrickým šlehačem - metlami. Pak jsem přidala mouku s prdopečem a vařečkou zadělala těsto. To jsem následně z mísy přemístila na vál a podsypané zadělala těsto dle receptu. Ještě vychytávka: koláčky jsem vykrajovala středem od Kinder vajíčka a tou oblou stranou jsem vykrojená kolečka tvarovala na koláčky
Koláčky jsem dělala na svatbu dcery. Jsou tu určitě podobné, ale stejné jsme nenašla, většinou jsou nekynuté, ale s droždím, a moje mamka zrovna pečivo s droždím nemůže. Recept mám od maminky ženicha a než jsem ho vybrala, zkusila jsem jich několik a tento byl vybrán testujícími osobami jako nejlepší :-)

autor Autor: danka1965 (Daniela Matušková)
Datum vložení Datum vložení: 26.04.2015 16:09

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz