TopRecepty.cz

Jahodovo-čokoládový řez


Jahodovo-čokoládový řez

Suroviny

Piškot:
6 žloutků
6 lžic krystalového cukru
6 lžic polohrubé mouky
2 lžíce oleje
1 lžíce kakaa
6 bílků (ušlehat sníh)

Krém:
100 g cukru
3 dcl mléka
1,5 lžíce hladké mouky
1,5 lžíce Solamylu (škrobu)
200 g másla

hořká čokoláda
jahody

Postup

Piškot: žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, do vznihlé hmoty zašleháme mouku, olej a kakao. Vyšlehané bílky lehce vmícháme do hmoty. Pečeme na 180 stupňů.

Krém: cukr, mléko, mouku, solamyl, uvaříme v kaši (za stálého míchání). Do vychladlé kaše zašleháme máslo, jemně vmícháme nasekananou čokoládu (já použila čokoládové lupínky) a jahody.

Můžeme zbobit: karamelem, nebo skořicí

autor Autor: Terezzz
Datum vložení Datum vložení: 03.05.2015 16:46

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz