TopRecepty.cz

Jemná buchta z remosky


Jemná buchta z remosky

Suroviny

2 vejce
80 g moučkového cukru
1/2 vanilkového cukru
trochu citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker
1/8 l oleje = 125 ml
150 ml vlažného mléka
200 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva

Postup

Celá vejce šleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do bílé pěny. Pak pomaleji zašlehaváme olej a střídavě a po částech prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Už dlouho nešleháme, jen spojíme těsto a vylijeme do formy remosky, kterou jsme vyložili papírem na pečení. Papír musí být i na bocích, můžeme si kus papíru vystřiženého do kolečky o větším průměru než dno mísy zmačkat do kuličky a pak rozprostřít do nádoby, lépe drží. Pak přiklopíme víko, remosku zapneme a pečeme 25 - 30 minut. Čas je pouze orientační, pečení v různých remoskách se může nepatrně lišit. Po upečení moučník vyjmeme pomocí papíru z nádoby a necháme na mřížce vychladnout.
Recept je určený do menší remosky o průměru 22 cm. Vlastním starší typ, s hliníkovou mísou.

Poznámka

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 05.05.2015 08:58

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz