150 g pomazánkového másla
4-5 jablek
200 g polohrubé mouky
1 hrst rozinek
1 skořicový cukr (nebo 1 lžíce cukru a 1 lžička skořice)
máslo na pomazání štrúdlu
cukr moučka na posypání
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.Z pomazánkového másla a mouky vypracujeme těsto a necháme chvíli odpočinout.Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme.Těsto rozdělíme na 2 díly a vyválíme pláty, které posypeme nastrouhanými jablky, posypeme skořicovým cukrem a rozinkami a svineme.Oba štrúdly pomažeme máslem a dáme péct do rozehřáté trouby zhruba na 30 minut. Propečení poznáme podle zlatavé barvy na povrchu.
|
Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová) |
|
Datum vložení: 24.03.2009 19:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady