TopRecepty.cz

Štrúdlík i pro méně zručné


Štrúdlík i pro méně zručné

Suroviny

150 g pomazánkového másla
4-5 jablek
200 g polohrubé mouky
1 hrst rozinek
1 skořicový cukr (nebo 1 lžíce cukru a 1 lžička skořice)
máslo na pomazání štrúdlu
cukr moučka na posypání

Postup

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.Z pomazánkového másla a mouky vypracujeme těsto a necháme chvíli odpočinout.Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme.Těsto rozdělíme na 2 díly a vyválíme pláty, které posypeme nastrouhanými jablky, posypeme skořicovým cukrem a rozinkami a svineme.Oba štrúdly pomažeme máslem a dáme péct do rozehřáté trouby zhruba na 30 minut. Propečení poznáme podle zlatavé barvy na povrchu.

autor Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová)
Datum vložení Datum vložení: 24.03.2009 19:27

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz