TopRecepty.cz

Rychlá buchta s mákem z remosky


Rychlá buchta s mákem z remosky

Suroviny

Těsto:
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku mletého máku - i malinko více
1/2 hrnku moučkového cukru
1/2 balíčku prášku do pečiva
0,75 balíčku vanilkového cukru
3 špetky mleté skořice (podle chuti)
trochu citronové kůry z bio citronu
1 vejce
1/4 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka (podle potřeby)
2-3 lžíce rozinek
Na povrch:
moučkový cukr (nebo citronová poleva)

Postup

Smícháme sypké ingredience, přidáme mléko, olej, vejce a metličkou nebo vařečkou krátce smícháme, jen do doby, než se těsto spojí. Nakonec vmícháme rozinky, které můžeme před použitím naložit do trochy rumu.Těsto má být středně husté, pokud je třeba, můžeme ještě přidat lžíci mléka. Těsto vlijeme do pečicí mísy remosky, kterou jsme už předem vyložili do poloviny výšky papírem na pečení - z pečicího papíru ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře) a pak papír rozložíme na dno a stěny. Papír nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora připaloval od pečicího víka.Remosku zapneme a pečeme zhruba 25-27 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska může péct trochu jinak.Pak buchtu pomocí papíru vyjmeme na mřížku nebo jinou podložku a necháme vychladnout.Povrch buď jen pocukrujeme a nebo můžeme použít nějakou polevu, např.citronovou.

Poznámka

Remosku mám starší, s hliníkovou mísou o průměru 22 cm.

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 07.05.2015 11:43

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz