Na cca 6 malých báboviček panna cotty:
10 bezových květů
2 kelímky smetany ke šlehání (31% a více)
100 ml plnotučného mléka
2 lžičky práškové želatiny
cukr dle chuti
semínka z jedné poloviny vanilkového lusku
Švestkovo-rebarborová omáčka:
200 g rebarbory
1/2 sklenice kompotovaných švestek
špetka skořice
Příprava panna cotty:
Bezové květy zlehka omyjte proudem vody, ale jen opravdu opatrně - tak, abyste se zbavili případné nečistoty či hmyzu, ale aby květ nepřišel o většinu svého pylu. Pak umístěte do hrnce, zalijte oběma šlehačkami a mlékem, přiklopte a nechte v lednici odpočívat minimálně přes noc.
Poté přes pláténko nebo jemné sítko opatrně přeceďte. V malém množství směsi rozmíchejte želatinu, zbytek směsi zahřejte ve vodní lázni, přidejte vanilku, oslaďte dle chuti a opatrně vmíchejte želatinu. Uveďte k varu a vařte asi minutu.
Poté odstavte, nalijte do formiček vymazaných troškou oleje (silikonové vymazávat nemusíte) a nechte v chladu lednice odpočinout minimálně čtyři hodiny. Studené podávejte přelité ovocným rozvarem, z nádobek je můžete vyklopit, ale taky nemusíte :)
Švestkovo-rebarborová omáčka:
Rebarboru oloupejte od svrchní slupky a nakrájejte na špalíčky. Dejte do hrnce společně s uvedeným množstvím švestek, použít můžete i sladký sirup, ve kterém jsou kompotovány. Krátce povařte, dokud rebarbora nezměkne. Poté rozmixujte na hladké pyré. Ochuťte špetkou skořice, případně ještě dle chuti přidejte cukru nebo libovolný sirup.
Tento a všechny mé další recepty najdete na http://www.mamavkuchyni.blogspot.cz
Autor: Mama v kuchyni (Barbora Charvátová) | |
Datum vložení: 02.06.2015 10:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz