TopRecepty.cz

Převrácený jáhelník


Převrácený jáhelník

Suroviny

130 g jáhel
250 g tvarohu (lepší je použít tvaroh v kostce, ten ve vaničce má řidší konzistenci)
2 vejce
třtinový cukr - med nebo sirup dle vlastní chuti
cca 500 g očištěných a rozkrojených jahod
balsamikový sirup
Hrst sekaných bylinek:
mátu
meduňku
bazalku
tymián

Postup

Jáhly několikrát propláchněte vroucí vodou, aby ztratily hořkost a pak uvařte podle návodu. Já vařím jáhly ve vodě v poměru 1/2. Vařím do vypaření vody a pak nechám jáhly dojít v hrnci pod pokličkou.
Z bílků ušlehejte pevný sníh. Žloutky ušlehejte s tvarohem a přidejte vychladlé jáhly. Oslaďte dle chuti, ale není nutné to s cukrem přehánět. Nakonec do směsi opatrně zamíchejte sníh.
Jahody překrájejte na poloviny (podle velikosti) a pokapejte balsamikovou glazurou, použijte ji tolik, aby byly všechny jahody lehce pokryté, přidejte jemně nasekané bylinky. Jahody dejte na dno dortové formy vyložené pečícím papírem (je možné použít i silikonovou). Na jahody nalijte jáhlovou směs.
Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 30 min.
Nákyp nechte vychladnout a pak opatrně vyklopte z formy.

autor Autor: Simply Food (Lada Kovářová)
Datum vložení Datum vložení: 28.06.2015 10:39

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz