TopRecepty.cz

Rebarborový krém s karamelem


Rebarborový krém s karamelem

Suroviny

150 g rebarbory (oloupanou a nakrájenou na kolečka)
100 ml smetany ke šlehání
3 žloutky
100 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr

Postup

Do hrnce nasypeme cukr a pod stálým dohledem ho necháme rozpustit, až získá zlatohnědou barvu. Do vzniklého karamelu přisypeme rebarboru, která po chvilce pustí šťávu a rozředí karamel. Povaříme do měkka - pozor však, aby se nerozvařila úplně.
Rebarboru vyjmeme z karamelu a přendáme ji do zapékacích mističek.
Smetanu vlijeme do rendlíku a přidáme k ní vanilkový cukr. Jakmile dojde smetana do bodu varu, sejmeme z plotny, přidáme rozšlehaný žloutek - pokojové teploty a vmícháme. Smetanovou směs necháme zchladnout, poté vlijeme do zapékacích mističek na rebarboru a dáme do předehřáté trouby na 150 stupňů. Pečeme asi 30-40 minut, nebo dokud nám nezezlátne povrch krému. Necháme zchladnout.
Krém je poměrně řídký, moc neztuhne, takže doporučuji konzumovat přímo z mističek :-)

autor Autor: tastylife.cz (Štěpánka)
Datum vložení Datum vložení: 02.08.2015 12:45

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz