TopRecepty.cz

Roláda Napoleon


Roláda Napoleon

Suroviny

2 listová těsta (-obdélníky 25x37 cm, váha 275 g)
2 vanilkové pudinky
600 ml mléka
5 PL cukru krupice
100 g másla
rum
200 ml šlehačka
ztužovač šlehačky -ale nemusí být
(potravinářská folie 2x délky cca 45 cm.)

Postup

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme ho vychladnout.
Občas promícháme, aby se neudělal škraloup.
Pak do pudinku přidáme máslo, rum a vyšleháme na hladký krém.
Šlehačku ušleháme se ztužovačem a lehce ji vmícháme do krému.
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C)
Listová těsta nakrájíme na 2 cm proužky, dáme na plechy s pečícím papírem a upečeme do růžova (těsto vidličkou nepropícháváme).
Proužky těsta necháme vychladnout.
Na pracovní desku dáme na sebe v zákrytu (jako prodloužení šířky) dvě folie, aby se pak roláda dala dobře zavinout.
Ve spodní třetině ji natřeme krémem, na něj poskládáme vedle sebe proužky listového těsta a opět potřeme krémem. Postup ještě jednou opakujeme.
Nakonec folii s moučníkem pevně zavineme, strany zavážeme provázkem a dáme do lednice.
Druhý den z rolády odstraníme folii, zbylé proužky těsta rukou rozdrtíme, roládu drobkama ze všech stran posypeme a rukama lehce přitlačíme.

Poznámka

Tento recept mám od své kamarádky. Je to prakticky obdoba žloutkových řezů, ale mě zaujala zajímavá struktura této rolády;-)

autor Autor: radiator (Míla)
Datum vložení Datum vložení: 29.12.2015 10:54

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz