2 hrnky celozrnné mouky
2 lžíce přepuštěného másla
150 ml studené vody
3 lžíce medu (pokud máte raději sladší dezerty, můžete přidat více medu)
1 vanička odtučněného tvarohu
4 řapíky rebarbory
1 hrnek jahod
V míse smícháme mouku, máslo, vodu a přidáme 1 lžíci medu. Pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme bochánek a necháme ho v lednici cca 30 minut odpočinout. Mezitím si očistíme, oloupeme a nakrájíme rebarboru a jahody na kousky.Nakrájenou rebarboru a jahody přendáme do hrnce, přidáme 1 lžíci medu, 2 lžíce vody a necháme cca 10 minut povařit. Med se krásně vpije do ovoce a tím ho zároveň osladí. Těsto vytáhneme z lednice a vyválíme ho na placku. Placku potřeme tvarohem, ve kterém jsme si rozmíchali lžíci medu. Nerozetírejte tvaroh až úplně k okrajům, protože ty se budou ohýbat.Na tvaroh rozetřete jahody s rebarborou. Nakonec okraje těsta přehněte přes náplň. Takto připravenou galette přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 40 minut.
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky :-)
http://cookingwithsusa.blogspot.cz
Autor: Susa | |
Datum vložení: 03.04.2016 16:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz