TopRecepty.cz

Japonský cheesecake ze 3 surovin


Japonský cheesecake ze 3 surovin

Suroviny

3 vejce (oddělené bílky a žloutky)
120 g nalámané bílé čokolády
120 g čerstvého krémového sýru typu Lučina, nejlépe v pokojové teplotě; použila jsem domácí Lučinu

Postup

Nejdříve si rozpusťte nalámanou čokoládu ve vodní lázni. Na sporák si postavte malý kastrůlek se 2-3 cm vody a dejte vařit. V bodu varu stáhněte na minimum a postavte na kastrůlek mističku s čokoládou a nechejte rozpustit. Mezitím si v čisté míse vyšlehejte sníh ze 3 bílků se špetkou soli, až se začnou tvořit špičky a sníh bude v míse držet, i když jí překlopíte dnem nahoru. Dejte sníh na chvíli do chladu.

Čokoládu si stěrkou hezky rozmíchejte a sundejte z horkého kastrůlku. Během pár chvil čokoláda vychladne. Pak do ní všlehejte lučinu na nižší rychlost metliček. Jde to krásně zlehka, nijak to nestříká do stran. Jako další krok přidejte žloutky a stále na poloviční rychlost metličkami zapracujete do čokoládové hmoty. Posledním krokem je postupné vmíchávání sněhu z vaječných bílků. Dělejte to jemně, opatrně, po menších dávkách.

Dejte vařit do rychlovarné konvice vodu. Hotové těsto vlijte do připravené formy, rozetřete do stran a naplněnou formou několikrát z výšky bouchněte o desku pracovní plochy, aby zmizely všechny případné bubliny z těsta. Nebude se pak nevzhledně nafukovat a vzdouvat, povrch zůstane krásně rovný.

Formu dejte do pekáčku a zalijte tak do poloviny výšky formy vařící vodou. Vložte do vyhřáté trouby do spodní třetiny. Pečte prvních 15 minut na 170°C, pak krátce vyvětrejte a snižte teplotu na 160°C a pečte ještě 15 minut. Pak troubu vypněte a nechte cheesecake "dojít" ve vyhřáté troubě ještě 15 minut. Dohromady tedy bude cheesecake 45 minut v troubě.

Pak vytáhněte z trouby celý pekáč i s vodou a cheesecake. Formu přeneste na mřížku, kde necháte japonský cheesecake úplně vychladnout. Servírujte tak, jak jste ho upekli nebo poprašte zlehka práškovým cukrem (použila jsem vanilkový) a nebo třeba kakaem. Japonský cheesecake je úžasný takový jaký je, bez nutnosti přidávání extra cukrů či tuku. Dejte si záležet na kvalitních surovinách. Zejména pak čokoláda dělá v tomto případě hodně - koupila jsem v Lidlu, domácí vajíčka i lučina jsou také zárukou dobré chuti...

Poznámka

Rozehřejte si troubu na 170°C. Připravte si dortovou formu o průměru 15 cm. Tu je potřeba vyložit pečícím papírem s troškou tuku (máslo nebo kokosový tuk, aby se těsto nepřilepilo). Vystřihněte o pár centimetrů větší kruh než je dno, vnitřek formy navlhčete. Zůstane vám vyšší okraj, který je dobrý, aby těsto nevyteklo ven z formy. Budete totiž formu s těstem dávat do pekáčku s vařící vodou a tak je lépe formu utěsnit. Můžete celou formu zvenku navíc obalit alobalem. Nebo použijte keramickou formu, do které vám nebude zatékat (já takto velkou bohužel doma nemám. Pokud by jste měli silikonovou formu, tak jí dejte do pekáče, nalijte do ní těsto a teprve pak horkou vodu kolem. Jinak samotná příprava cheesecake trvá pouhých 20 minut..jde to pak svižně.

Více inspirací, receptů i fotek najdete na www.korenizivota.com
domácí lučinu najdete ZDE: http://www.korenizivota.com/domaci-lucina/
tento konkrétní recept je zde:http://www.korenizivota.com/japonsky-cheesecake-ze...

autor Autor: Madla Novak
Datum vložení Datum vložení: 07.02.2016 09:43

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz