TopRecepty.cz

Sušenkový koláč s rebarborou, jahodami a marcipánem


Sušenkový koláč s rebarborou, jahodami a marcipánem

Suroviny

Korpus:
50 g drcených sušenek Bebe dobré ráno oříškové
130 g hladké mouky
40 g třtinového cukru
70 g změklého másla
25 g oleje (používám pistáciový)

100 g pravého marcipánu

Náplň:
500 g rebarbory (do měkka podušené, oslazené dle chuti - raději méně, sladkost dodá marcipán a sušenky)
250 g jahod (nakrájené na kostky)
50 g brusinek
namočených přes noc v kvalitním rumu
špetka skořice


Drobenka:
50 g drcených sušenek Bebe dobré ráno oříškové
50 g drcených pistácií (nebo jiných oříšků)
50 g třtinového cukru
50 g změklého másla

Postup

Ze surovin na korpus vše smícháme a vmačkáme do dortové formy vyložené pečicím papírem, uděláme 1 cm vysoké okraje. Na korpus nahrubo nastrouháme marcipán.Všechny suroviny na náplň promícháme a rovnoměrně rozvrstvíme na korpus s marcipánem. Suroviny na drobenku promneme prsty a celý koláč jím pokryjeme.Pečeme na 180 stupňů 20 minut. Koláč můžeme podávat teplý s kopečkem zmrzliny, výborný je ale i za studena.

Poznámka

S tímto koláčem jsem vyhrála první místo v soukromé kulinářské soutěži, tak se dělím o recept. :-) Těsto na korpus používám i na cheesecaky a jablečné koláče, je výborné.

autor Autor: katyvypl
Datum vložení Datum vložení: 18.04.2016 10:58

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz