TopRecepty.cz

Den a noc


Den a noc

Suroviny

6 vajec
220 g cukru krystalu
240 g hladké mouky
3 PL olivového oleje
2 PL prosátého kakaa

Krém těžká paříž:
2 šlehačky 40%
1 šlehačka 33%
300 g kvalitní čokolády

Krém mascarpone:
250 g mascarpone
50 g moučkového cukru (podle vaší chuti)
200 ml smetany ke šlehání
1/2 lžičky vanilkového aroma

višně v rumu

šlehačka na dozdobení

Postup

Krém těžká paříž (připravíme den předem):
Čokoládové čočky vložíme do kastrůlku, nalijeme na ně šlehačky a dáme vařit. Jakmile začne šlehačka vřít, tak vaříme asi 1 minutu. Pak necháme vystydnout a dáme na 24 hodin do lednice, pak hned vyšleháme na plný výkon, (nabude tak 2-3x a musí být tuhá, ale nepřešlehat!)

Korpus:
Ušleháme bílky s polovinou cukru v tuhý sníh, který potom smícháme s ušlehanými žloutky s druhou polovinou cukru a olejem. Přimícháme prosátou mouku, kakao a vylijeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem. Dáme péci do předehřáté trouby na 180°C cca 30 - 35 minut (zkusit špejlí).Mezitím si připravíme druhý krém (mascarpone): mascarpone smícháme s cukrem podle chuti a přilijeme šlehačku, vše dohromady ušleháme na hladký tuhý krém.Vychladlý korpus rozřízneme, spodní díl natřeme krémem mascarpone, na něj naneseme krém těžká paříž a vypeckované višně v rumu. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, zatížíme a necháme v lednici aspoň hodinu odpočinout. Poté potřeme povrch ganache nebo polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Nakrájíme na jednotlivé řezy a před podáváním dozdobíme šlehačkou a višní v rumu.

Poznámka

http://www.majamotti.eu

A pokud Vám zůstane kousek korpusu a krému, můžete udělat "dort do sklenice". Stačí prokládat kousky korpusů krémem mascarpone a krémem Paříž s višněmi. A proč? protože z kousku korpusu už se Vám zákusek nepodaří udělat - ale ve sklenici nadělá parádu a chutná stejně jako zákusek :-)

autor Autor: Maja Motti (Maja Motti)
Datum vložení Datum vložení: 24.05.2016 17:32

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz