TopRecepty.cz

Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod


Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod

Suroviny

Těsto:
4 vejce
150 g cukru krupice
1/2 dl oleje
1 dl vody
200 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva

Krém:
1/2 kg jahod (mražené necháme povolit)
1 vanilkový pudink
1 máslo (nebo 1/2 másla a 1/2 tvarohu nebo zakys. smetany, husté)
cukr moučka (dle chuti)

Na ozdobení:
čerstvé jahody
dortové želé v prášku

Postup

Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku s kypř. práškem.Vlijeme na vymazaný vyšší plech a upečeme.Krém: Jahody umixujeme, promícháme s pudinkovým práškem a z toho v kastrůlku uvaříme hustý puding.Utřeme máslo a postupně přidáváme studený puding (uvařené jahody s pudinkem, pokud by vadila zrníčka nebo kousíčky, můžete to protlačit přes sítko, já to nedělám) a opatrně zašleháme postupně tvaroh.Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se to srazí. Cukr dávám dle chuti, každý má rád jinak sladké. Ale pozor, nezvěte si k ochutnávání celou rodinu, je to tak dobré, že nic nezbude.Krém naneseme na piškot a takto může být hotovo, nebo ještě nahoru dáme jahody nakrájené na plátky a zalijeme želatinou připravenou dle návodu na sáčku.Necháme nejlépe přes noc vychladit v lednici.

Poznámka

Určitě vyzkoušejte, je to fakt výborné.

autor Autor: janaka
Datum vložení Datum vložení: 05.06.2009 16:27

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz