TopRecepty.cz

Tvarohový jahelník s borůvkami


Tvarohový jahelník s borůvkami

Suroviny

240 g jahel
1 l mléka
4 vejce
200 g cukru
120 g másla
1 vanilkový cukr
1 vanička polotučného tvarohu
1/2 kypřicího prášku
velká hrst borůvek (nebo jiné ovoce)

Postup

Jáhly nasypeme do hrnce, zalijeme mlékem, průběžně mícháme a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout.Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v sníh. Žloutky s cukry a máslem vyšleháme do pěny, zašleháme tvaroh, jáhlovou kaši, kypřící prášek a nakonec opatrně sníh z bílků.Těsto vylijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem (nebo vymazaný pekáč máslem a vysypaný strouhankou). Posypeme rovnoměrně ovocem.
Pekla jsem v elektrické troubě při 170cm cca 40 minut do zčervenání.

Poznámka

Tento jahelník lze podávat jako hlavní jídlo, je výborný (chutná i těm, kdo sladká jídla nemusí).

autor Autor: Sudet
Datum vložení Datum vložení: 28.01.2017 01:55

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz