Ganache:
100 ml smetany ke šlehání
100 g hořké čokolády - 70 %
Těsto:
60 g másla
40 g cukru
1 vejce
1 žloutek
30 ml mléka
50 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
dřeň z 1/2 vanilkového lusku (nebo vanilkový extrakt)
Krém:
ganache
200 g mascarpone
Dále:
1 balení Pedro dezertíků
Nejprve připravte čokoládovou ganache na krém. Je potřeba, aby se pořádně vychladila. V ideálním případě nachystejte den předem a nechte ji chladit v lednici přes noc. Přichystáte ji tak, že přivedete smetanu téměř k varu, odstavíte a rozmícháte v ní nalámanou tabulku kvalitní hořké čokolády. Umístěte do lednice a nechte ztuhnout.Předehřejte troubu na 175 st.C. V míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny. Přimíchejte vanilku, polovinu mouky, mléko, vajíčko a žloutek. Vše prošlehejte. Následně přidejte zbytek mouky s práškem do pečiva a solí, promíchejte. Těstem naplňte formičky a dejte do trouby na cca. 20 minut upéci. (otestujte špejlí). Nechte vychladnout.Vyšlehejte čokoládovou ganache s mascarpone a pomocí cukrářského sáčku krémem ozdobte vychladlé košíčky. Dozdobte dezertíky Pedro.
Autor: RomanaFranck | |
Datum vložení: 27.04.2017 21:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz