TopRecepty.cz

Jahodový tunel


Jahodový tunel

Suroviny

5 vajec
120 g cukru krupice
120 g pol. mouky
na špičku nože prášek do pečiva
špetka soli
na náplň"
400 ml bílý jogurt
2 lžíce cukru
asi 200 g jahod
želatina

Postup

Ušleháme tuhý sníh se solí, postupně vešleháme po jednom žloutku, zasypeme cukrem a tak opakujeme do vypotřebení, nakonec ručně vmícháme mouku s práškem do peč. Nalijeme na plech,pečeme na pečícím papíru 8 min.na 180C. /Tento plát lze použít také na roládu./Po mírném vychladnutí plát převrátíme na čistý papír a ten z trouby z plátu sejmeme. Odřízneme z plátu pruh asi 15 cm, tj. na přikrytí hřbetu.Vezmeme formu, vyložíme jí upečeným plátem, kde je třeba zařízneme, jinde třeba dodáme, pak to nebude vidět. Forma musí být všude vyplněná.Do jogurtu nakrájíme jahody, osladíme a spojíme s připravenou želatinou. Směs nalijeme do vyloženého hřbetu, přikryjeme odříznutým pruhem, zatížíme prkýnkem a uložíme na 10 hod. do chladu ztuhnout. Pak vyklopíme, krájíme řezy.

Poznámka

Vypadá to složitě? Není to tak, je to jednoduché a slaví to úspěchy, s jakýmkoliv ovocem. Taky lze použít zmrzlinu, pak to musí na hodinu do mrazáku, na proležení.

autor Autor: alenaaa (alena)
Datum vložení Datum vložení: 14.06.2009 16:15

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz