TopRecepty.cz

Banánový chlebíček se skořicí (kynutý)


Banánový chlebíček se skořicí (kynutý)

Suroviny

Preferment:
1 g čerstvého droždí
160 g vody
150 g celozrnné pšeničné mouky
- ve vodě rozmícháme kousínek droždí, pak mouku a zakryté necháme v teple 12 hodin kynout
Dále:
350 g hladké mouky
20 g vody
2 lžičky citronové šťávy
2-3 g čerstvého droždí
špetka soli
200 g strouhaného (mačkaného) banánu
40 g změklého sádla
40 g cukru
Na potření a posyp:
rozpuštěné máslo
mletá skořice

Postup

K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (měkký banán dobře rozmačkaný, pevnější nastrouhaný) a uhněteme těsto, které necháme vykynout 1-2 hodiny.Vykynuté těsto na pomoučeném stole zlehka propracujeme a vyválíme na větší obdélník.
Celou plochu těsta potřeme rozpuštěným máslem, posypeme skořicí a těsto zavineme do rolády, kterou vložíme vykynout do dobře vymaštěné chlebíčkové formy.Vykynutý chlebíček upečeme v dobře vyhřáté troubě (190°C/asi 40 minut). Hotový, horký ještě můžeme svrchu potřít máslem.
Vychladlý krájíme na krajíčky a podáváme pocukrovaný nebo s máslem a medem, dobrou marmeládou.

Poznámka

Banán drží chlebíček měkký, celozrnná mouka v něm díky delšímu kynutí na chuti poznat není - střída je příjemně měkká a jemná.
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

autor Autor: cathleen (Iva Trhoňová)
Datum vložení Datum vložení: 24.10.2017 11:42

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz