TopRecepty.cz

Tvarohové Honzovy buchty


Tvarohové Honzovy buchty

Suroviny

Na těsto:
80 g droždí nebo 2 sáčky sušeného
100-200 g krupicového cukru podle toho, kdo jak má rád sladké
500 ml mléka
1 kg hladké mouky
2 sáčky vanilkového cukru
4 ks žloutků
strouhaná kůra z jednoho citronu
300 g másla do těsta
máslo na vymazání pekáče asi 100 g a na potření
2 špetky soli

Na náplň:
500 g tvarohu
1 ks vejce
200 g krupicového cukru
špetka skořice
150 ml mléka

Postup

Droždí rozdrobte nebo vysypte do mísy, přisypte 2 lžíce cukru přimíchejte asi půlku z nachystaného mléka (vlažné) a zaprašte dvěma lžícemi mouky. Mísu dejte na teplé místo na 30 minut a nechte kvásek vykynout.Do mísy prosejte mouku, přisypte zbylý krupicový cukr, vanilkový cukr a dvě špetky soli. Přilijte vykynutý kvásek, žloutky, citronovou kůru, rozpuštěné máslo i zbylé vlažné mléko. Vypracujte měkké těsto, které se nelepí na stěnu mísy. Mísu přikryjte utěrkou a nechte těsto na teplém místě asi hodinu kynout.Náplň: Tvaroh utřete s vajíčkem cukrem, mlékem a troškou skořice na hladký krém.Těsto vyndejte na pomoučený vál, rozválejte na plát silný asi 0,5 cm a nakrájejte na čtverečky. Na každý čtvereček dejte lžičku náplně. Okraje spojte k sobě a vytvarujte něco jako kuličku.Buchty skládejte těsně vedle sebe do máslem vymazaného pekáče a ještě potřete rozpuštěným máslem, aby se neslepily.Troubu předehřejte na 200 °C. Buchty nechte v pekáči ještě 20 minut kynout a poté je vložte do trouby. Po pěti minutách snižte teplotu o dvacet stupňů a půl hodiny dopékejte.Před podáváním je pocukrujte moučkovým cukrem.

Poznámka

Dříve jsem dělávala poloviční várku, ale ta prostě nestačila. Jsou vhodné i když přijde návštěva, každý si určitě rád a dá. Ale musíte počítat i s tím, že vůně přivábí i kolemjdoucí sousedy venku! :)

autor Autor: Zapletalova (Kristýna Zapletalová)
Datum vložení Datum vložení: 18.12.2017 15:54

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz