2 hrušky
citron
celá skořice
hřebíček 2 ks
červené víno
cukr podle chuti
Na ozdobu:
kompotované višně
lístky máty
Hrušky oloupeme a dáme je do kastrůlku vcelku. zalijeme červeným vínem, tak, aby byly potopené. přidáme citronovou šťávu, cukr, koření a přiklopíme pokličkou. vaříme asi 30-40 minut, podle tvrdosti hrušek. Během vaření hrušky obracíme.Hrušky musí být měkké, ale ne rozvařené. Před podáváním hrušku rozkrojíme. Ozdobíme kompotovanými višněmi a lístky máty.
![]() |
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) |
![]() |
Datum vložení: 30.01.2018 16:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz