Tmavé těsto:
350 g polohrubé mouky
120 g moučkového cukru
1/2 sáčku prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
120 g másla (nebo Hery)
1 vejce
5 lžic vlažné vody
Světlé těsto:
3 vejce
150 g moučkového cukru
100 ml oleje
5 lžic vlažné vody
200 g polohrubé mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
špetka soli
Náplň:
4-5 jablek
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice
Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, kakaem a vyhloubíme důlek. Dokola rozmístíme na kousky nakrájené máslo, do důlku rozklepneme vejce a přidáme vodu. Zpracujeme hladké těsto. Rozválíme je a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný moukou).
Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a rozprostřeme na těsto na plechu. Posypeme je vanilkovým cukrem a skořicí.
V jedné misce ušleháme tuhý sníh z bílků a špetky soli. V druhé misce ušleháme žloutky s cukrem do husté pěny. Postupně zašleháme olej (přiléváme tenkým pramínkem) a vodu. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh. Těsto opatrně rozetřeme na jablka.
Pečeme Při 190°C asi 20 minut, do zrůžovění povrchu. Vychladké lehce posypeme moučkovým cukrem.
Autor: Martina Kockova (Martina Kočková) | |
Datum vložení: 02.07.2009 17:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz