TopRecepty.cz

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky


Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Suroviny

1 dl ovesných vloček
1 dl mléka
1 dl strouhaných jablek (hrušek)
1 vejce
cca 1 dl hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva (nebo necelá sody)
5 lžic oleje
cca 3 lžíce cukru (dle sladkosti ovoce)
citronová kůra a šťáva
cca 1 lžička skořice
jablko (hruška) pokrájené na kostičky

Dle chuti:
kakao
kokos
rozinky
brusinky
čokoláda

Postup

Vločky nasypeme do mísy, přilijeme mléko a necháme cca půl hodiny odležet, nasáknout.Pak k nim přidáme napěchovaný 1 dl strouhaných jablek (hrušek), cukr, skořici, citronovou kůru, vejce, olej, mouku a kypřidlo, případně i to, co bychom chtěli dle chuti ještě do těsta přidat (kokos, rozinky, nasekanou čokoládu nebo ořechy, kakao...) a promícháme.Dále přidáme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme, přisypeme a vmícháme na kostičky pokrájené očištěné jablko (hrušku) pokapané citronovou šťávou a těsto nandáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky nebo dortové formy nebo pekáčku.Pokud budeme péct v remosce, stačí ji zaklopit, zapnout a péct cca 20 minut dozlatova. Jestliže budeme péct v troubě, před pečením ji předehřejeme na 170 stupňů. V obou případech vyzkoušíme špejlí, zda se těsto již nelepí.Pokud budeme péct buchtu jako rychlou sladkost ke kafíčku nebo snídani či svačinu, postačí jen lehce pocukrovat a můžeme podávat. Buchtu lze použít i jako korpus pro řezy s tvarohovým nebo pudinkovým krémem, nepotřebuje totiž proležet, postačí jen vychlazení, protože je nadýchaná a vláčná sama o sobě.Jablka (hrušky) nemusíme loupat, pokud mají houževnatou slupku, to pak ano.

autor Autor: recepty73 (Jiří Jirka)
Datum vložení Datum vložení: 27.03.2018 09:10

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz