TopRecepty.cz

Rychlá rybízová bublanina pečená v remosce


Rychlá rybízová bublanina pečená v remosce

Suroviny

Těsto:
200 ml mléka
150 g moučkového cukru
100 g hery nebo jiného tuku
3 vejce
200 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
trochu citronové kůry

Ovoce na povrch:
350 - 400 g červeného rybízu
2 lžíce cukru krupice - dle potřeby
0,5 lžičky mleté skořice

Na mísu remosky:
1 lžíce oleje
1,5 lžíce hrubé mouky

Postup

Krátce rozmixujeme teplé mléko, cukr, vejce a vlažný rozpuštěný tuk. Použila jsem ponorný mixér.
V jiné míse smícháme dohromady sypké ingredience, přidáme tekutou směs a vše smícháme, nebo metličkou krátce prošleháme, jen do spojení těsta.
Těsto vylijeme do pečící mísy remosky, kterou jsme do 2/3 výšky potřeli olejem a vysypali hrubou moukou.
Nahoru na těsto rozložíme rybíz, který jsme smíchali s cukrem a skořicí dle chuti.Mísu přiklopíme, remosku zapneme a pečeme zhruba 50 minut.
Po upečení odklopíme a po částečném zchladnutí moučník vyjmeme.

Poznámka

Recept je vhodný pro větší remosku Grand s průměrem 32 cm.
Můžeme použít i jiné druhy ovoce.

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 15.06.2018 22:16

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz