TopRecepty.cz

Litý koláč z černých jeřabin


Litý koláč z černých jeřabin
nahoru
Litý koláč z černých jeřabin
dolu

Suroviny

350 g hladké mouky
350 ml mléka
1 vajíčko
100 g mletého cukru + trochu cukru na obalení jeřabin
5 lžic oleje
1 prášek do pečiva
špetka soli
černé jeřabiny (nebo jakékoliv jiné ovoce) zhruba půl kg, ale i víc
Drobenka:
1/4 kostky másla nebo hery
3/4 hrnku mletého cukru
3/4 hrnku polohrubé mouky

Postup

Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy a metlou dobře prošleháme dohladka.Pekáč vysteleme pečícím papírem, na něj nalijeme těsto, na které navršíme jeřabiny, které jsme předem prosypali cukrem.Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, kterou posypeme ovoce.Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů zhruba 35 minut, ale hlídáme. Drobenka by měla být světle hnědá.

Poznámka

Těsto svou chutí připomíná kynuté a je opravdu skvělé.

autor Autor: Jana Dorazinová-Remková (Jana Dorazinová)
Datum vložení Datum vložení: 10.08.2018 10:45

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 52 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2018 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz