TopRecepty.cz

Rebarborový koláč křehký bez drobenky


Rebarborový koláč křehký bez drobenky

Suroviny

Těsto:
20 g másla
50 g cukru moučka
120 g polohrubé mouky
Náplň:
2 hrnky nakrájené rebarbory
1 lžička čerstvého zázvoru
cukr (dle chuti)
1 lžíce polohrubé mouky
Navrch:
250 ml hustého jogurtu (zakysané smetany, tvarohu)
cukr (dle chuti)
2 vejce
1 lžíce polohrubé mouky
Dále:
tuk na vymazání formy

Postup

Troubu zapneme na 190 °C. Vymažeme plech na pečení.
Změklé máslo smícháme s moukou a cukrem a vzniklé těsto vtlačíme do formy.Oloupanou a nakrájenou rebarboru smícháme s nastrouhaným čerstvým zázvorem, cukrem a moukou a rozložíme na těsto.Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme na 190 °C asi na 15 minut.Jogurt (zakysanku či tvaroh) smícháme s cukrem, moukou a vejci, nalijeme na předpečený koláč a dopečeme na 175 °C, dokud není střed pevný.Krájíme po vychladnutí.

Poznámka

Pokud máte formu s odnímatelným dnem, doporučuji podložit plechem, tuk z máslového korpusu trochu proteče dnem formy, tak at si nezaneřádíte troubu.
Zkombinovala jsem dva recepty z netu a vůbec nelituji, už mě jen drobenková varianta nebaví.

autor Autor: isindy (Ivana)
Datum vložení Datum vložení: 02.10.2018 17:48

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz