TopRecepty.cz

Ricottový koláč bez korpusu


Ricottový koláč bez korpusu

Suroviny

200 g změklého másla
220 g cukru
1 vanilkový cukr
6 vajec
1 kg ricotty (nebo tvarohu v kostce)
120 g polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku

Postup

Ricottu nebo tvaroh necháme přes plátýnko vykapat a vymačkáme.
Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci ušleháme do pěny. Ricottu přidáme do pěny a šleháme, pak přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a šleháme na hladké těsto.Vlijeme do vymazané a moukou nebo strouhankou vysypané dortové formy o průměru 26 cm. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 st. asi 50 minut. Necháme na mřížce vystydnout a pocukrujeme.

autor Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská )))
Datum vložení Datum vložení: 13.10.2018 15:32

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz