TopRecepty.cz

Rybízový fofr koláč / bublanina


Rybízový fofr koláč / bublanina

Suroviny

3 domácí vejce (já dal 4 kupovaná)
450 g polohrubé mouky
prášek do pečiva
180 g cukru krupice
vanilkový cukr
160 ml oleje
220 ml mléka
citronová kůra dle chuti
cca 600 g očištěného červeného rybízu (nebo višně)
drobenka - není nutná

Postup

Celá vejce dáme do mísy a s cukry je vyšleháme do husté pěny. Poté přidáme olej s vlažným mlékem, promícháme, nasypeme mouku s kypřidlem a citronovou kůrou. Vše řádně promícháme, část těsta nalijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu, rozetřeme, posypeme polovinou rybízu, nejlépe ne zcela rozmrzlého nebo čerstvého, tu přelijeme zbylým těstem, opět rozetřeme a to posypeme zbylým rybízem.Kdo chce, může koláč před pečením posypat drobenkou, ale je výborný je i bez ní.Pečeme v předehřáté troubě (na 170) dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.Po vychladnutí pokrájíme a podáváme. Před podáváním můžeme pocukrovat.

Poznámka

Recept je od babiččiny kamarádky z mládí. Našel jsem ho mezi jejími recepty a protože mi v mrazáku překážela mistička s rybízem... Rybíz není zrovna ovoce, které bych vyhledával, ale koláč nám moc chutnal.
V poznámce ještě stálo, že rybíz lze zaměnit za višně bez pecek, též částečně zmrzlé nebo čerstvé.

autor Autor: recepty73 (Jiří Jirka)
Datum vložení Datum vložení: 14.11.2018 08:02

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz