1 balení dlouhých cukrářských piškotů
1/2 sáčku kakaových piškotů
1 lžička mleté kávy
3 lžíce rumu
jahody
vaječný likér
1. vrstva:
250 g mascarpone
200 ml smetany ke šlehání
300 g jahod
1 sáček želatinového ztužovače zastudena
3 lžíce moučkového cukru
2. vrstva:
250 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
4 lžíce hustého vaječného likéru
100 g jahod
Uvaříme malý šálek kávy (turka) a necháme vychladnout, pak přecedíme přes husté sítko do misky a smícháme s rumem.Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a na dno vyskládáme dlouhé cukrářské piškoty. Lehce je pokropíme připravenou rumovou kávou.Uděláme 1. vrstvu:
Ve větší míse vyšleháme dotuha mascarpone se smetanou.
200 g odstopkovaných jahod rozmixujeme s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu a postupně ho smícháme s jahodami. Směs vmícháme do mascarpone a společně ještě krátce prošleháme. Nakonec vmícháme 100 g jahod, nakrájených na kostičky.
Hotový krém natřeme na vrstvu piškotů v dortové formě.Na jahodový krém rozložíme kakaové piškoty.Připravíme 2. vrstvu:
Mascarpone se smetanou, cukrem a vaječným likérem vyšleháme do tuhého krému. Nakonec vmícháme jahody nakrájené na kostičky.
Na kakaové piškoty ve formě natřeme polovinu likérového krému, na něj rozložíme dlouhé cukrářské piškoty a navrch rozetřeme zbylý krém.Povrch dortu můžeme ještě ozdobit vaječným likérem a jahodami. Dort před podáváním necháme nejméně 2 hodiny v chladu ztuhnout.
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 15.06.2019 18:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz