TopRecepty.cz

Krémový koláč se sušenkami a čokoládou


Krémový koláč se sušenkami a čokoládou

Suroviny

Piškot:
4 vejce
150 g cukru
150 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek do pečiva

Krém:
1 l mléka
150 g cukru
3 pudinkové prášky - vanilkové
150 g másla
3 pl rumu
v horkém počasí raději 1 ztužovač

Dále:
máslové sušenky nebo Bebe - 2 balení
čokoláda na vaření 100 g + oříšková čokoláda (nebo 200 g čokoláda na vaření + oříšky)
asi 2 pl másla do čokolády
marmeláda (já použila rybízovou)
rum na pokropení sušenek

Postup

Nejprve upečeme piškot. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky s cukrem vyšleháme. V jiné míse uděláme sníh z bílků a špetky soli. Do žloutků s cukrem přidáme po troškách prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh - jen lehce vmícháme, aby těsto nekleslo. Kdyby byla směs příliš hustá, je možno přidat po lžících studenou vodu nebo mléko. Pekáček vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou) a pečeme na 200°15 minut. Necháme vychladnout.Dále uvaříme pudink - 1 litr mléka se třemi pudinkovými prášky uvaříme, vylijeme do misky a povrch důkladně pokryjeme folií, aby se neudělal škraloup. Necháme vychladnout.Máslo na krém vyšleháme s cukrem do pěny a po kouskách vmícháváme vychladlý pudink. Vyšleháme a přidáme rum. Můžeme přidat ztužovač.A můžeme kompletovat. Piškot namažeme marmeládou, potřeme krémem, poklademe Bebe sušenkami, ty potřeme rumem (třeba mašlovačkou nebo pocákáme) a dáme na chvíli do lednice.Mezitím rozpustíme čokoládu s máslem. Koláč polijeme polevou a buď posypeme oříšky nebo jako já použijeme rovnou oříškovou čokoládu. Necháme v lednici ztuhnout nejlépe do druhého dne (minimálně alespoň na 4 hodiny, aby sušenky změkly).

Poznámka

Recept na tento koláč jsem dostala od své kolegyně, která ho připravila na jednu firemní akci. Je výborný, i když ne moc fotogenický - v dnešním počasí se sice špatně krájel, ale i tak hned zmizel. Manžel si ho vyžádal na příští víkend znovu, je to opravdu lahoda:-)

autor Autor: Lenunka
Datum vložení Datum vložení: 25.08.2019 19:34

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz