TopRecepty.cz

Předvánoční "zbytkové" triffle


Předvánoční

Suroviny

miska rozlámaného cukroví - linecké, pracny, perníčky apod. (prostě "nepodarky")

200 g Mascarpone
190 g 12% zakysané smetany
1 vrchovatá PL želatinového ztužovače za studena (Oetker)
1 vanilkový cukr

2 dl pomerančové šťávy (ev. 100% džusu)
3 plátky želatiny

1 vanilkový pudink (použila jsem Oetker s "pravou vanilkou")
4 dl mléka

ovoce - maracuja, granátové jablko...
čokoládová poleva, šlehačka

Postup

Mascarpone s kysanou smetanou, cukry a ztužovačem vyšleháme, odložíme do lednice.Uvaříme vanilkový pudink, za občasného promíchání necháme zchladnout a odložíme do lednice.Plátky želatiny necháme nabobtnat v cca 3 lžících vody pár minut, přidáme část pomerančové šťávy, zahřejeme, nevaříme, přidáme zbytek pomerančové šťávy, promícháme a nalijeme do ploché misky, vrstva cca 1-2 cm, po ztuhnutí budeme sekat nadrobno. Dáme ztuhnout.Maracuju a granátové jablko vypreparujeme každé zvlášť do mističek, můžeme ev. přisladit medem, nejlépe z pomerančových květů. (Můžeme použít jen jedno ovoce). Dáme chladit.Čokoládovou polevu rozehřejeme, nalijeme na alobal, počkáme až skoro ztuhne a tvořítky vykrájíme hvězdičky, stromečky apod. Necháme úplně ztuhnout a pak jemně tvary vyjmeme a odložíme do chladu. "Nepodarky" - jinak nepoužitelné - nahrubo rozemeleme/rozdrtíme. Před vrstvením lehce promneme s granátovou ev. pomerančovou šťávou jako na drobenku.Po ztuhnutí pomerančové želatiny - to trvá nejdéle - vrstvíme do skleněných mističek/skleniček dle fantazie. Dospod sušenkovou drobenku, pak pudink, nasekané pomerančové želé, opět trochu sušenek, pak vrstva šlehaného mascarpone, promíchaná s granátovým jablkem/ maracujou.
Dozdobíme čokoozdobami ev. ovocem, můžeme přidat i trochu ušlehané šlehačky.

Poznámka

Zdroj - můj recept na Labužníku včetně foto. Mírně upraveno. Úplně původně byly inspirací jinak skvělé čokoládové crinckles, které jsem špatně uskladnila, a když ztvrdnou, tak definitivně....Ale je to fajn využití různých polámaných "nepovedenců", aspoň část ideálně z kakaového těsta, lze si "nasyslit" do zásoby...

autor Autor: Eja57
Datum vložení Datum vložení: 23.11.2019 12:17

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz