TopRecepty.cz

Rybízová zmrzlina


Rybízová zmrzlina

Suroviny

600 ml vody
180 g krupicového cukru (podle chuti)
26 g vanilkového pudinkového prášku
1 špetka skořice
250 g rybízového protlaku - husté šťávy
1 pomeranč (nebo citron)

Postup

Smícháme vodu s pudinkovým práškem, cukrem, špetkou skořice a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme cca 2 minuty a za občasného promíchání zchladíme. Rychleji to půjde ve studené vodní lázni.Pak vmícháme rybízový protlak, přidáme šťávu z pomeranče, případně trochu citronové šťávy a studenou směs vlijeme do zmrzlinovače.Přístroj zapneme a necháme zmrazit. Ihned podáváme.

Poznámka

Inspiraci jsem našla v jedné starší kuchařce.
Použila jsem hustou šťávu, kterou si zavařuji v malých skleničkách. V sezoně se použije čerstvé ovoce, které se propasíruje.
Cukru si každý dá dle potřeby.
Kdo nemá zmrzlinovač, tak se směs vlije do nižší plastové nádoby, vloží do mrazničky a zhruba co 45-60 minut se promíchává vidličkou.

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 11.04.2020 08:35

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz