TopRecepty.cz

Bezový cheesecake


Bezový cheesecake
nahoru
Bezový cheesecake Bezový cheesecake Bezový cheesecake
dolu

Suroviny

Korpus:
150 g máslových sušenek
60 g másla
Krém:
10 květů černého bezu
200 ml smetany ke šlehání
500 g tučného tvarohu
100 g krémového sýru
100 g moučkového cukru
3 vejce
1 žloutek
sirup z květů černého bezu
limetka

Postup

Bezové květy opatrně zbavte nečistot, pyl zbytečně neotřepávejte. Do misky otrhejte jen horní kvítka bez tuhých stopek a zalijte je smetanou. Misku zakryjte potravinářskou folií a uložte přes noc do lednice. Druhý den sceďte, květy do smetany vyždímejte a protože svůj účel již splnily, můžete je vyhodit.Dno dortové formy vyložte pečicím papírem, boky vymažte máslem.
Na korpus rozdrťte sušenky a smíchejte s rozpuštěným máslem, směs rovnoměrně napěchujte na dno formy, velice dobře to jde vypouklou stranou lžíce. Takto připravený korpus dejte na čtvrt hodinky chladit do lednice.Do mísy přesejte cukr, ať v něm nejsou hrudky a promíchejte ruční metlou s vejci a žloutkem, postupně přidávejte tvaroh, krémový sýr, ochucenou smetanu, bezový sirup, limetkovou šťávu. Se šťávou z limetky opatrně, bezový sirup většinou již obsahuje citrony, tak ať nemáte pak cheescake zbytečně moc citrusový. Namíchaný krém nechte chvíli odpočívat, aby z něj vyšly na povrch nežádoucí bublinky. Párkrát s mísou bouchněte o stůl či pracovní desku, aby bublinky popraskaly.Troubu předehřejte na 160 °C.
Připravený krém nalijte do formy, opět formou bouchněte, vyjdou bublinky, které se stihly ještě utvořit, zároveň se vyrovná povrch cheescaku a můžete ho vložit do trouby. Těsně pod mřížku dejte plech, výšku zvolte tak, aby se pod mřížku krásně vlezl, do plechu nalijte horkou vodu, v troubě se utvoří pára, rychle na mřížku postavte formu s cheesecakem a zavřete.Cheesecake pečte asi 35-40 minut. Prvních 30 minut troubu neotvírejte. Poklepáním lžící na bok formy zjistíte konzistenci cheesecaku, pečení končí ve chvíli, kdy se krém třepe jako želé. Povrch cheesecaku by neměl zhnědnout.Upečený cheesecake nevyndávejte ven hned, nechte ho v pootevřené troubě chladnout. Vychladlý cheesecake pak ještě uložte na pár hodin, ideálně přes noc, do lednice.

Poznámka

http://www.paniruzickova.cz

autor Autor: paniRuzickova
Datum vložení Datum vložení: 19.06.2020 00:05

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 52 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2020 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz