Korpus:
100 g karamelových sušenek (Lotus)
100 g ovesných vloček
80 g másla
Náplň:
500 g nízkotučného tvarohu ve vaničce
500 g tučného tvarohu ve vaničce
4 vejce
50 g vanilkového cukru
(vše v pokojové teplotě)
2-3 jablka (cca 250 g očištěné dužiny)
třtinový cukr dle chuti a kyselosti jablek
1-2 lžičky skořice
1 lžička kukuřičného škrobu do jablek (pokud jsou hodně šťavnatá)
Předehřejeme troubu na 180°C. Plech o velikosti 25x25 cm vyložíme pečícím papírem. Sušenky a ovesné vločky společně rozmixujeme na jemno. Smícháme s rozpuštěným máslem. Cca 80 g dáme stranou, zbytek utlačíme na dno plechu.Vše na náplň vyšleháme do hladkého krému. Jablka pokrájíme na malé kostičky, smícháme s cukrem a skořicí, případně škrobem. Náplň nalijeme na korpus, na vrch rozprostřeme jablka a posypeme drobenkou (korpus, který jsme dali na začátku stranou). Stáhneme troubu na 160°C a pečeme cca 30 minut.Poté troubu vypneme, neotvíráme a necháme tzv. dojít. Následně vyndáme z trouby, necháme úplně vychladnout a dáme, nejlépe přes n, do lednice. Poté vyndáme z formy a servírujeme pokapané karamelem. Já použila topping Salted caramel od Bodylabu.
* Můj web: http://www.miskakulicka.cz/
![]() |
Autor: MiskaKulicka (Míša) |
![]() |
Datum vložení: 05.11.2020 08:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 52 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2021 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz