TopRecepty.cz

Jablečná buchta pečená v remosce


Jablečná buchta pečená v remosce

Suroviny

160-170 g cukru krupice
3 vejce
130 g oleje
260 g polohrubé mouky
10 g kakaa
0,75 balíčku prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice - dle chuti
80 g vlašských ořechů
380-400 g nahrubo nastrouhaných jablek
trochu tuku a hrubé mouky na vymazání a vysypání mísy remosky
trochu moučkového cukru na povrch

Postup

Mouku smícháme s kakaem, skořicí, práškem po pečiva a odložíme. Cukr s vejci ušleháme do hustější světlé pěny. Pak při nejnižších otáčkách šlehače přilijeme olej a pak větší část mouky. Následně, už nejlépe vařečkou, vmícháme jablka a nahrubo nasekané ořechy. Nakonec ještě vmícháme zbytek mouky.Připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané mísy remosky, povrch urovnáme. Přiklopíme víkem, zapneme a pečeme zhruba 40-45 minut. Pět minut před koncem pečení už můžeme remosku vypnout a na pečení využít zbytkové teplo.Po upečení odstraníme víko a po částečném zchladnutí můžeme moučník vyklopit. Dělám to tak, že na mísu položím mřížku, mísu otočím, moučník lehce vypadne na mřížku. Pak na něj dám druhou mřížku a znovu otočím. Může se použít i větší talíř. Po vychladnutí povrch lehce pocukrujeme.

Poznámka

Použila jsem větší remosku o průměru 32 cm.

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 26.11.2020 09:07

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz