TopRecepty.cz

Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem


Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem

Suroviny

Těsto:
150 g nahrubo nastrouhaných jablek
4 vejce
150 g cukru krupice
1 dl oleje
citronová kůra dle chuti
skořice mletá dle chuti
200 g polohrubé mouky
necelý prášek do pečiva (lze použít i prášek do perníku)
Náplň:
250 g měkkého tvarohu
250 g jablek na kostičky pokrájených
cukr krupice dle chuti
1 lžíce vanilkového pudinku (sypký)

Postup

Nastrouhaná jablka v míse smícháme se žloutky a cukrem. Dochutíme skořicí nebo citronovou kůrou, případně obojím. Vmícháme olej, polohrubou mouku s kypřidlem a nakonec i tuhý sníh z bílků.Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové či dortové formy (33 cm) nebo pekáčku a poklademe hromádkami jablečného tvarohu, umíchaným z oslazeného tvarohu s pudinkem, do kterého vmícháme drobně pokrájená jablka. Tvaroh sladíme dle sladkosti / kyselosti jablek a též ho můžeme dochutit citronovou kůrou nebo skořicí.Pečeme v předehřáté troubě (lze i v remosce), předehřáté na 170 stupňů, cca 30 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí. Pokud jsme milovníky žmolenky, posypeme koláč před pečením hrníčkem hotové drobenky.Koláč necháme po upečení zchladnout, pak nakrájíme a podáváme. Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.

Poznámka

Není nutné žádné proležení. Koláč je vláčný, šťavnatý a velmi jedlý ihned po zchladnutí.

autor Autor: recepty73 (Jiří Jirka)
Datum vložení Datum vložení: 30.04.2021 20:28

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2021 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz