TopRecepty.cz

Řezy z dvojího těsta s máslovo-pudinkovým krémem


Řezy z dvojího těsta s máslovo-pudinkovým krémem

Suroviny

Křehké těsto:
300 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
1/2 kypřícího prášku
1 plná lžíce kakaa
100 g studeného másla
1 vejce
3 lžíce mléka pokojové teploty
Světlé těsto:
3 vejce bílek/žloutek
3 rovné lžíce krupicového cukru
3 lžíce polohrubé mouky
Krém:
500 ml mléka
2 pudinkové prášky vanilka
1 lžíce krupicového cukru
Dále:
1 máslo pokojové teploty
100 g moučkového cukru
Volitelné:
rum na pokapání těsta
rybízový džem na potření světlého
tmavá čokoládová poleva na zdobení
Poleva na potření:
100 g bílé čokolády
1 lžička másla
2 lžíce zakysané smetany

Postup

Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme hustý pudink, přitiskneme na vršek potravinářskou fólii a necháme vychladnout. Zapneme troubu na 170 °C a podle plechu (mám čtverec 34 x 34 cm) připravíme papír na pečení.Z uvedených surovin vypracujeme těsto, vyválíme na papír, přendáme na plech a rozdělíme stěrkou na 2 poloviny. Pečeme cca 15 minut, pak sundáme i s papírem stranou. Na druhý plech dáme papír nový a v půlce složením vytvoříme okraj pro těsto světlé.Na světlé těsto vyšleháme bílky se špetkou soli, po chvilce přidáme cukr, vyšleháme tuhý sníh a postupně zašleháme i žloutky. Do takto našlehané hmoty ručně metličkou vmícháme mouku, těsto nalijeme na polovinu plechu s papírem a pečeme dorůžova cca 6-8 minut - upečený plát se odděluje od stran plechu. Necháme vychladnout a papír stáhneme. Máme upečené 2 tmavé a jeden světlý plát 17 x 34 cm.Na krém ušleháme máslo s cukrem do bílé pěny, po částech zašleháme vychladlý pudink a sestavíme řezy. Tmavé pláty pokropíme rumem a na jeden plát rozetřeme polovinu krému. Světlý díl potřeme džemem a natřenou stranou přiklopíme na plát s krémem, vrch světlého potřeme opět džemem, pak druhou polovinou krému a na ten přitiskneme druhý tmavý plát. Složené pláty rozřízneme podél na 2 pruhy,
Bílou čokoládu rozpustíme s máslem, promícháme a ihned vmícháme zakysanou smetanu. Polevou potřeme každý pruh a uhladíme nahřátým nožem. Můžeme dozdobit tmavou polevou, ale není to nutné.
Necháme vychladit a horkým nožem nakrájíme řezy.

autor Autor: Marie Svarcova
Datum vložení Datum vložení: 13.08.2021 11:36

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz