TopRecepty.cz

Řezy s chutí Studentské pečeti


Řezy s chutí Studentské pečeti

Suroviny

Těsto (sypké):
1,5 hrnku hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
1 hrnek krupicového cukru
3 lžíce kakaa
špetka soli
Těsto (tekuté):
1 hrnek vody
1/3 hrnku slunečnicového oleje
1 lžička vanilkové esence
2 lžičky octa
Krém:
400 g smetany ke šlehání
200 g čokolády 65-70%
200 g směsI (oříšky, kandovaná kůra, rozinky zakápnuté rumem, nadrobno nakrájené 3 želé bonbony)
Na dokončení:
100 g čokolády na vaření
20 g másla

Postup

Zapneme troubu na 190 °C (nebo 180 °C horkovzduch). Plech s vyššími stranami vyložíme pečícím papírem. V míse dobře promícháme všechny sypké suroviny, v menší misce smícháme tekuté (nebo můžeme přidávat rovnou k moučné směsi a olej dáme poslední). Vše dobře promícháme, vlijeme na připravený plech, uhladíme a dáme do vyhřáté trouby.Když těsto nabyde, snížíme teplotu o 10 °C a pečeme cca 20-25 minut (podle trouby, hlídáme). Upečený korpus necháme zcela vychladnout.
Zatím nadrobno nasekáme oříšky (arašídy nesolené, mandle loupané, lískové) a pomerančovou kandovanou kůru. Spaříme asi 2 lžíce rozinek, necháme okapat, zakápneme rumem a necháme stranou, nakrájíme několik želé bonbonů dle chuti.Až bude korpus vychladlý, rozpustíme čokoládu - jak je kdo zvyklý, (dávám do mikrovlnky 2x2 minuty na 300 W). Necháme stát a mezitím vyšleháme vychlazené kelímky smetany. Zlehka vmícháme čokoládu pokojové teploty, polovinu oříškové směsi, želé a rozinky. Krém navrstvíme na vychladlý korpus, uhladíme a dáme do chladničky ztuhnout.Dokončení - rozpustíme čokoládu s máslem, dobře promícháme a vlahou polevu nalijeme na ztuhlý krém. Vrch posypeme zbylou směsí oříšků bez želé a rozinek. Necháme polevu ztuhnout a nakrájíme nožem, namáčeným v horké vodě, řezy nebo kostky.

Poznámka

Korpus je stará dobrá tmavá buchta bez vajec.
Lze použít na dort, řezy i malé zákusky, na buchtu s tvarohem nebo ovocem, s ořechy nebo kokosem - vše je dobré a nikdy nezklame.
Na malý plech používám hrneček 150 ml, na velký plech hrnek 250 ml.
Na velký plech je potřeba i více krému - 3 šlehačky a 300 g čokolády.

autor Autor: Marie Svarcova
Datum vložení Datum vložení: 16.09.2021 08:30

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz