TopRecepty.cz

Jahody se smetanovou lučinou


Jahody se smetanovou lučinou

Suroviny

400 g čerstvých jahod
250 g lučiny
20 g sypké želatiny
50 ml smetany - 33%
med (podle potřeby)
kůra z 1 citronu

Postup

Do malého kastrůlku dáme ohřát smetanu, přidáme želatinu, vařečkou rozmícháme a necháme 10 minut nabobtnat.
Mezitím opláchneme jahody a po odstranění okvětníků je nakrájíme na malé kousky.Do mísy dáme lučinu, přidáme smetanu se želatinou, nastrouhanou citronovou kůru, med a šlehačem dobře rozšleháme.Nakonec ručně vmícháme jahody, směs rozdělíme do vhodných misek a dáme alespoň na 5 hodin ztuhnout do lednice. Pokud je dost času, necháme v lednici přes noc.Po vyklopení na dezertní talíř zdobíme kousky jahod, šlehačkou nebo jahodovým rozvarem.

Poznámka

Želatiny jsem dala 2 sáčky po 10 g. Pokud budete chtít hodně pevný tvar, přidejte ještě polovinu jednoho sáčku navíc (celkem 25 g).

autor Autor: Anna Kocikova (Drahuš)
Datum vložení Datum vložení: 29.03.2022 21:17

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz