TopRecepty.cz

Řezy s tvarohovo - smetanovým krémem a ovocem


Řezy s tvarohovo - smetanovým krémem a ovocem

Suroviny

6 bílků
špetka soli
6 žloutků
180 g cukru krupice
4 lžíce horké vody
2 lžíce oleje
180 g polohrubé mouky
30 g kakaa
1/2 kypřícího prášku
Krém:
500 g jemného tvarohu
125 g másla změklého
1 vanilkový cukr
2-3 lžíce cukru moučka
1 smetana ke šlehání
3 plátky želatiny
Dále:
2 lžíce rumu
1 sklenička rybízového džemu (nebo višňový, jahodový, malinový)
jahody nebo jiné ovoce

Postup

Předem připravíme ingredience z chladničky, aby měly stejnou teplotu, než začneme pracovat.
Zapneme troubu na 180° C a plech 32x23 cm vyložíme pečícím papírem a ten potřeme několika kapkami oleje. Prosejeme mouku s práškem a kakaem, dáme stranou.Z bílků se špetkou soli ušleháme hustý, pevný sníh. Ve druhé míse ušleháme žloutky s cukrem, po chvilce šlehání přidáme horkou vodu a došleháme hustou bílou pěnu. Do pěny zašleháme olej a střídavě přidáváme moučnou směs a polovinu ušlehaného sněhu Nešleháme, ale pomocí ruční
metličky obracíme a promícháváme, nakonec vmícháme zlehka ostatní sníh.Těsto rozdělíme na poloviny, pokud máme dva stejné plechy vlijeme na každý jednu polovinu, uhladíme a dáme péct. Pokud máme jen jeden plech dáme péct jednu polovinu, připravíme ještě jeden papír stejné velikosti. Můžeme také upéct na jednom velkém plechu a upečený rozdělit na poloviny.Jakmile těsto v troubě vyběhne asi po 2 minutách, snížíme teplotu na 170° C a dopečeme cca 8-10 minut (podle vlastní trouby, zkusíme špejlí). Když se odděluje těsto od stěn plechu bývá upečené. Vyndáme upečený korpus i s papírem na mřížku, plech zchladíme studenou vodou, otřeme papírovou utěrkou, dáme připravený papír, nalijeme těsto a upečeme stejným způsobem i druhou polovinu.Oba pláty korpusu necháme zcela vychladnout, pokropíme rumem a potřeme vrchní strany džemem. Ušleháme hustou šlehačku a dáme do chladničky. Do šlehací mísy dáme tvaroh, máslo, vanilkový cukr a moučkový cukr dle chuti. Šleháme do hladké konzistence. Připravíme želatinu dle návodu na obalu.Do rozpuštěné želatiny dáme asi lžíci ušlehaného tvarohu, promícháme a vlijeme za stálého šlehání do šlehací mísy k tvarohovému krému, nakonec přidáme ušlehanou šlehačku a metličkou promícháme.Jeden korpus i s papírem dáme zpět do plechu a naneseme na džemem potřenou stranu krém, uhladíme a druhý korpus potřenou stranou na krém překlopíme, stáhneme zlehka papír a dáme do chladu ztuhnout nejlépe přes noc. Vrch můžeme polít čokoládou nebo ozdobit šlehačkou a ovocem.

autor Autor: Marie Svarcova
Datum vložení Datum vložení: 04.06.2022 20:03

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz