TopRecepty.cz

Italské plněné rohlíčky


Italské plněné rohlíčky

Suroviny

Těsto:
50 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
špetka soli
1 vejce
2 lžíce mléka
50 g másla
230 g hladké mouky
1/2 kypřícího prášku
Maková náplň:
60 g mletého máku
1-2 lžíce cukru moučka
15 g másla
3 lžíce mléka
1 plná lžíce švestkových povidel
špetka skořice
kůra z 1/2 citronu

Postup

Do střední misky rozklepneme vejce, přidáme cukry, vlahé rozpuštěné máslo, špetku soli, mléko a promícháme metličkou. Přidáme prosátou mouku s práškem a ručně zpracujeme těsto. Nehněteme zbytečně dlouho, aby upečené nebylo tvrdé ale křehké. Necháme zakryté fólií odpočinout než připravíme náplň.Máslo s mlékem ohřejeme a horkým zalijeme v kastrůlku smíchaný mák s cukrem přidáme skořici, citronovou kůru a plnou lžíci povidel. Dobře promícháme a dáme stranou. Zapneme troubu na 180° C a plech vyložíme papírem na pečení. Náplň rozdělíme v kastrůlku na čtvrtiny, lépe se odhadne množství z 1/4 na čtyři rohlíčky.Těsto rozdělíme na poloviny a postupně vyválíme z každé kruh cca Ø 26 cm (na podložce jsou kruhy vyznačeny, pokud nemáte obkreslete tužkou talíř na pečící papír a na obrácené straně vyválejte kruh).
Kruh rozdělíme, na poloviny, čtvrtiny a osminy - budeme mít z každého 8 trojúhelníků. Na trojúhelníky těsta uděláme kousek od špičky asi 2-3 cm tři zářezy.Na každý trojúhelník dáme k širší straně náplň a srolujeme směrem ke špičce. Mírně zahneme do tvaru rohlíčku a konce stisknutím uzavřeme. Postupně uděláme ze 2 kruhů 16 rohlíčků, které klademe na připravený plech a dáme péct dorůžova asi 15 - 20 minut (podle trouby, hlídáme). Vychladlé lehce poprášíme moučkovým cukrem. Čerstvě upečené jsou křehké ale potom změknou podobně jako linecké.

Poznámka

Můžeme použít náplně podle chuti a zvyku - maková, povidlová, tvarohová, ořechová, atd.

autor Autor: Marie Svarcova
Datum vložení Datum vložení: 10.08.2022 10:28

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz