TopRecepty.cz

Hruškový dezert


Hruškový dezert

Suroviny

4 pevné hrušky
0,5 dcl jablečného moštu
0,5 dcl bílého vína
3 lžičky medu
kousek celé skořice
1 hvězdička badyánu
asi 8 hřebíčků
2-3 lžíce rumu
1/2 l mléka
1 sáček čokoládového pudinku
2 lžíce cukru
šlehačka

Postup

Hrušky přepůlíme, vykrojíme jádřinec a oloupeme. Do širšího kastrolu nalijeme mošt, víno, přidáme med a koření a vše přivedeme k varu.Do vařícího nálevu přidáme půlky hrušek a přiklopené vaříme tak dlouho, jak chceme hrušky měkké. Jednou během vaření hrušky obrátíme (já jsem vařila celkem asi 4 minuty). Uvařené je dáme chladnout. Vývar, který zbude z hrušek uchováme.Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Hrušky naskládáme na talířky a přelijeme hotovým pudinkem. Dezert dáme pořádně vychladit.Před podáváním ze zbylého vývaru z hrušek odstraníme koření, přidáme lžičku cukru a 2-3 lžíce rumu. Znovu přivedeme k varu a vařením zredukujeme tekutinu na hustotu medu.Na dezert nastříkáme šlehačku a vše pokapeme připravenou rumovou redukcí.

autor Autor: Angel 666 (Jitka K.)
Datum vložení Datum vložení: 12.08.2009 20:06

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz