TopRecepty.cz

Rebarborový koláč s mákem


Rebarborový koláč s mákem

Suroviny

500 g rebarbory
60 g cukru
Těsto:
250 g mouky
80 g cukru
1 sáček vanilkového cukru
na špičku nože prášku do pečiva
špetka soli
150 g másla (z chladničky)
1 vejce
Maková hmota:
1,5 dcl mléka
0,75 dcl smetany
30 g másla
250 g čerstvě mletého máku
citrónová kůra
120 g cukru
2 žloutky
(2 bílky)
Glazura:
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce rebarborové šťávy
30 g moučkového cukru

Postup

Očištěnou rebarboru nakrájíme na kousky, smícháme s cukrem necháme přes noc pustit šťávu. Druhý den necháme rebarboru okapat, šťávu uschováme. Mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a práškem do pečiva. Přidáme máslo nakrájené kousky a vajíčko. Všechny přísady rychle zpracujeme v těsto, které necháme asi hodinu odpočinout v chladu. Mléko, smetanu, máslo a citrónovou kůru přivedeme k varu, přidáme umletý mák a cukr a vaříme asi 10 minu t. Vzniklou kaši necháme vychladnout. Těsto rozválíme na půl centimetru silnou placku, kterou vložíme do formy. Kolem dokola vytvarujeme zvýšený okraj. Těsto propícháme vidličkou a předpečeme asi 15 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů. Do vychladlé makové hmoty vmícháme rozkvedlané žloutky a tuhý sníh z bílků. Těsto poklademe rebarborou, navrch rozetřeme makovou hmotu a pečeme asi 50 minut v předehřáté troubě. Po vychladnutí potřeme citrónovou glazurou.

autor Autor: toprecepty.cz
Datum vložení Datum vložení: 19.02.2008 21:47

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz