TopRecepty.cz

Hruškový koláč se zakysankou


Hruškový koláč se zakysankou

Suroviny

Těsto:
220 g hladké mouky
100 g másla
50 g cukru
3 lžíce studené vody
Náplň:
280 ml zakysané smetany
3 žloutky
120 g moučkového cukru
60 g hladké mouky
Na ozdobu:
hrušky (může být i rychlokompot)
strouhaný kokos
Rychlokompotované hrušky:
tvrdší hrušky
cukr (podle chut)
voda
skořice
pár hřebíčků

Postup

Z mouky, másla, cukru a studené vody vypracujeme těsto na koláč, které vmačkáme do koláčové formy.V míse smícháme smetanu, žloutky, cukr a mouku. Vymícháme na hladkou hmotu, kterou potom nalejeme na koláč.Hrušky nakrájíme na plátky a poklademe na náplň. Posypeme kokosem a pečeme na 170 °C při horkovzduchu cca 40 minut.Rychlokompot - tvrdší hrušky oloupeme a nakrájíme na větší měsíčky. Dáme do vody, přidáme cukr podle chuti, skořici, pár hřebíčků a necháme povařit.

Poznámka

Hruškový koláč se zakysanou smetanou je luxusní záležitost ke každé příležitosti.

autor Autor: Svita66 (Světlana Orlová)
Datum vložení Datum vložení: 08.10.2023 13:25

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz