TopRecepty.cz

Pan de coco - kokosové vdolky


Pan de coco - kokosové vdolky

Suroviny

Těsto:
2 šálky polohrubé mouky
1/3 šálku cukru
3/4 šálku vlažného mléka
1/4 šálku rostlinného oleje
1/4 lžičky soli
1 lžička instantního sušeného droždí

Náplň:
1/2 šálku vody
1/2 šálku třtinového cukru
2 lžíce másla
1,5 šálku čerstvého strouhaného kokosu
1 lžička vanilkového extraktu - volitelné

Ostatní:
1 malé vejce

Postup

Ve velké míse prosejte mouku s cukrem a solí. Poté přisypte instantní sušené droždí a promíchejte.Přidejte mokré přísady. Vařečkou nebo stěrkou míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.Těsto vyklopte na rovnou plochu a prohněťte. Pokud je příliš mokré nebo lepivé, natřete si ruce a povrch olejem, aby se těsto nelepilo. Pokud je příliš suché, přidejte do těsta ještě trochu oleje. Jak budete pokračovat v hnětení, těsto by mělo být stále méně lepivé a snadněji se s ním manipuluje.Těsto dejte do vymaštěné mísy a přikryjte igelitem nebo čistou kuchyňskou utěrkou. Nechte kynout 30 minut až hodinu nebo dokud téměř nezdvojnásobí svůj objem.Během čekání si připravte náplň. V pánvi na středním plameni přiveďte vodu k varu. Přidejte máslo a hnědý cukr a nechte vařit, dokud nezačne houstnout. Přidejte strouhaný kokos a vařte několik minut, dokud se všechen sirup nevstřebá. Odstraňte náplň z ohně a nechte vychladnout.Vykynuté těsto jemně protlačte mezi prsty, aby se vyfouklo. Vyklopte jej na rovný povrch. Těsto vytvarujte do obdélníku a podélně rozřízněte na 3 stejné díly. Každý z nich pak rozdělte na 4 stejné díly, takže celkem to bude 12 kusů. Každý kousek vytvarujte do koule. Po dokončení přikryjte koule těsta kuchyňskou utěrkou a nechte je alespoň 3-5 minut odpočinout.Potom každý kousek vytvarujte dlaní na placku, ne úplně tenkou, aby náplň nevytekla. Do středu placky vložte přibližně 1 lžíci kokosové náplně.
Sevřete rohy k sobě, aby byla náplň úplně uzavřená, a vytvořte znovu bochánek.
Naplněné bochánky rozložte na plech vyložený pečicím papírem ve vzdálenosti 1 cm od sebe. Mírně přitlačte, aby se trochu zploštily.
Do středu každého naplněného bochánku udělejte vidličkou malé dírky. Přikryjte čistou kuchyňskou utěrkou a nechte je odpočívat dalších 20–30 minut, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.Pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 10 minut. Potom plech s bochánky vyndejte z trouby a potřete rozšlehaným vejcem. Vraťte do trouby a pečte dalších 5-10 minut, nebo dokud vdolky nezezlátnou.

Poznámka

Pokud není k dispozici čerstvě strouhaný kokos, můžete použít i sušený kokos rehydratovaný v troše teplé vody nebo kokosového mléka. Osvědčil se mi tento poměr: 1,5 hrnku sušeného kokosu a cca polovina velké plechovky kokosového mléka.

autor Autor: Zuzkamo (Zuzana Moravcová)
Datum vložení Datum vložení: 06.12.2023 22:34

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz