TopRecepty.cz

Štrůdlík s třemi náplněmi


Štrůdlík s třemi náplněmi

Suroviny

1 listové těsto (275 g)
1 vanička tvarohu
2 lžíce vanilkového pudinku (prášku)
1 vanilkový cukr
1 lžíce (rovná nebo i více) cukru moučka
Dále:
1 plechovka mandarinek
5 lžic Nutelly
1 malé vejce na potření

Postup

Připravíme v misce tvarohovou náplň smícháním tvarohu s pudinkovým práškem a cukrem, kdo má rád může přidat víc cukru. Mandarinkový kompot slijeme a necháme na sítku okapat. Zapneme troubu na 190 °C.Rozvineme na papíru listové těsto a 5-6 cm od spodního okraje naneseme tvarohovou náplň. Na tvaroh poklademe okapané mandarinky a spodní pruh těsta přes ně pomocí papíru přehneme.Boční okraje přitiskneme, aby náplň nevytekla a celé otočíme směrem k hornímu okraji. Na otočenou stranu natřeme nutelu ještě jednou otočíme na zbývající pruh (horní část těsta) zbytek těsta přehneme tak, aby spoj byl dole. Přitiskneme opět okraje na koncích a ohneme pod závin.I s papírem přemístíme závin na plech, povrch vidličkou zlehka několikrát propíchneme, aby mohla unikat pára a potřeme rozkvedlaným vejcem. Pečeme dozlatova při teplotě 180-190 °C asi 15-20 minut - podle trouby. Hlídáme.Necháme vychladnout a nakrájíme na šikmé proužky. Můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem.

Poznámka

Pokud není moc času a dělám 1 závin použiji těsto listové, pokud dělám 3 ks závinu a mám dost času udělám těsto domácí.Toto byla rychlovka a momentální nápad pro návštěvu.
Domácí těsto na přípravu 3 závinů:
400 g hladké mouky
1 Hera
150 g bílý jogurt

autor Autor: Marie Svarcova
Datum vložení Datum vložení: 10.12.2023 09:15

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz