TopRecepty.cz

Jahodovo-čokoládová bábovka


Jahodovo-čokoládová bábovka

Suroviny

4 vejce
125 ml vlažného mléka
125 ml oleje
180 g moučkového cukru
500 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
trochu rumu
Dále:
čokoláda
jahody (nebo jiné ovoce)
Na přípravu formy:
hrubá mouka
tuk

Postup

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh a k žloutkům přidáme cukr spolu s vanilkovým cukrem.Přilejeme ke žloutkové směsi mléko, olej a trochu rumu. Poté zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C a připravíme formu. Tu vymažeme pečlivě tukem a vysypeme hrubou moukou.Nakonec do těsta přidáme čokoládu a jahody (nebo jiné ovoce). Dáme do formy a pečeme cca 45 minut.Po upečení necháme vychladnout a pak teprve vyklopíme.

Poznámka

Záleží jestli použijete ovoce čerstvé nebo mražené, v obou případech ovoce "osušte" z přebytečné vody.

autor Autor: Hania932 (Hana)
Datum vložení Datum vložení: 22.02.2024 16:17

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz