TopRecepty.cz

Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem


Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem

Suroviny

Korpus:
100 g hladké mouky
50 g mandlové mouky
30 g ovesné mouky (jemně mleté ovesné vločky)
50 g moučkového cukru
70 g másla
1 vejce

Dále:
500 g mascarpone
150 g bílého jogurtu
80 g cukru
2 vejce
1 lžička vanilky (nebo vanilkový cukr)
2 lžíce pistáciové pasty

Postup

Připravíme korpus. Všechny suroviny spolu rozmixujeme, výborně to jde v širší sekací nádobě (z výbavy tyčového mixéru).Rozmixovanou hmotu vložíme do rozepínací dortové formy (průměr 24 cm, dno vyložené pečicím papírem) a stěrkou ji rovnoměrně urovnáme po celé ploše formy. Utužíme a natlačíme pěstí nebo skleničkou se širokým, rovným dnem až do okrajů formy a pokud to jde, i kousíček výš, po jejích stěnách.Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme cca 10 minut.Mezitím připravíme krém. Pistáciovou pastu dobře promícháme a odebereme do mísy. Přidáme i ostatní suroviny a vše spolu dobře ušleháme. Pasta se zašlehává pomaleji, je třeba s tím počítat.Z trouby vytáhneme předpečený korps, urovnáme na něj náplň a vrátíme do trouby. Po 20 minutách pečení teplotu snížíme na 120 °C a pečeme ještě 40 minut.Hotový cheesecake necháme v pootevřené troubě zvolna vychladnout, a teprve pak moučník uložíme do lednice.

autor Autor: cathleen (Iva Trhoňová)
Datum vložení Datum vložení: 22.04.2024 12:44

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz